Swimming with sharks

De dagen na het vertrek van Valarie, is Eduardo nog chagrijniger dan normaal. Wetende dat hetgeen ik hem wil vragen zal uitlopen op een discussie, loop ik een beetje om hem heen te dralen wat waarschijnlijk nog voor veel meer irritatie zorgt.
‘Zeg, eh, Eduardo,’ stamel ik voorzichtig, ‘Ik ben uitgenodigd op een gratis duiktour en wilde vragen of ik vandaag vrij kan krijgen.’ Eduardo kijkt mij doordringend aan en vraagt vervolgens: ‘Door wie ben jij uitgenodigd? Vast en zeker door Carlos!’
Het klopt dat ik inderdaad door Carlos ben uitgenodigd, maar ik weet dat zodra ik zijn naam noem, geen vrij krijg. Dus ik zeg dat ik ben uitgenodigd door Belen, wat theoretisch gezien klopt, aangezien zij de eigenaresse is van de tour organisatie en het okay heeft gegeven dat ik vandaag mee mocht. Alles is in feite helemaal rond, ik moet alleen nog een vrije dag zien te ritselen.
Eduardo kijkt me nog doordringender aan, en zegt vervolgens dat hij het leuk vindt dat ik met andere vrouwen omga. Dus vooruit, ik krijg een vrije dag!

Een uurtje later zit ik stralend naast Carlos in de boot en varen we eerst samen een rondje voordat we de rest van de groep ophalen. Hij stelt mij voor als zijn “reina” en ik glunder van oor tot oor.
Zodra de groep compleet is varen we richting Kicker Rock, dat ook bekend staat als León Dormido, oftewel de slapende leeuw.
Het water rondom deze vulkanische steen, is een waar paradijs om te duiken en te snorkelen. Helaas werkt het weer vandaag niet echt mee en hebben we de hele dag storm waardoor het zicht onder water beperkt is, maar alsnog is het echt genieten geblazen! Niet lang nadat we in het water liggen, zien we al een school hamerhaaien!!! Dit is een droom die werkelijk wordt. Tijdens mijn verblijf op Hawaii had ik al eens eerder met haaien gezwommen, maar toen zat ik veilig in een kooi. Nu zwemmen er tientallen hamerhaaien, Galapagoshaaien en rifhaaien om ons heen. Ik vind het best een beetje eng maar ik weet dat ik in goede handen ben. Een aantal minuten later ben ik wat rustiger geworden en kan ik volop genieten van het geweldige spektakel om mij heen. Het feest is helemaal compleet als we ook nog een octopus spotten!
Terug in de boot zit ik nog helemaal te stuiteren van blijdschap. Wat was dit geweldig! Duiken tussen hamerhaaien, ik kan het nog amper geloven.

Aan het eind van de middag wordt de groep afgezet bij de haven en slepen Carlos en de andere guides alle duikflessen ed terug naar het kantoor. Zodra Carlos alle zaken heeft afgehandeld gaan we samen een hapje eten waarna ik in mijn eentje terug huppel naar het hotel.
Hier zit Eduardo nog chagrijniger te zijn dan vanochtend.

‘Jenny, ik heb naar de camera’s gekeken en wij moeten even met elkaar praten.’ Mijn euforische bui verdwijnt als sneeuw voor de zon. ‘Oh shit’,  denk ik bij mezelf. Eduardo heeft natuurlijk gezien dat Carlos stiekem op mijn kamer is geslopen en nu kan ik mijn rugzak pakken. Terwijl ik bedenk of het mogelijk is om mijn terugvlucht aan te passen of ergens anders nog een paar weken te werken, gaat heel Eduardo’s verhaal volledig langs mij heen. Hij merkt dat ik niet luister, waardoor hij geïrriteerd opnieuw begint. ‘Jenny, dat Finse meisje op jouw etage heeft midden op de galerij staan zoenen met een jongen!’
Ik kijk hem verbaasd aan. Huh, wat? Gaat dit over een gast en niet over mij? Eduardo leeft volgens de regel dat als hij geen sex heeft, niemand sex mag hebben in zijn hotel. Ook niet een betalende gast. Zijn dramatische zelf zegt dat hij zo geschrokken was toen hij de beelden zag van het zoenende stelletje, dat hij meteen naar het meisje is gegaan om te vertellen dat hij enkel van “classy ladies” houdt en zij het hotel moet verlaten. En het is nu mijn taak om ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk uitcheckt.

Ik staar hem met open mond aan. ‘Dit kan je toch niet menen? Dat meisje moet weg omdat ze stond te zoenen?’ Ik blijf mij verbazen over Eduardo’s streken, maar tegelijkertijd ben ik blij dat dit het enige is wat hij heeft gezien.
Op het moment dat het meisje komt uitchecken maak ik tevergeefs mijn excuses. Het meisje is erg boos op de oude man, zoals ze Eduardo noemt. Dit maakt Eduardo zelf ook weer boos, want hij is nog lang geen oude man! En terwijl de één met haar rugzak boos in een taxi stapt, stampt de ander boos naar zijn kamer.
Ik sluit de receptie en stuur Carlos een berichtje dat hij vanavond maar beter niet naar het hotel kan komen.

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *